Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Week tegen eenzaamheid: een klein gebaar kan het verschil maken

Home > Inwoners > Actuele berichten > Week tegen eenzaamheid: een klein gebaar kan het verschil maken

Week tegen eenzaamheid: een klein gebaar kan het verschil maken

Dit item is verlopen op 09-10-2020.

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Zo ook in onze gemeente. Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseert samen met andere partners een reeks activiteiten rondom dit thema. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.sws-staphorst.nl.

Door ontmoetingsmomenten en informatieavonden te organiseren hopen we eenzaamheid steeds meer bespreekbaar te maken en te herkennen in onze samenleving, aldus SWS. Zo is er op woensdagochtend 7 oktober op gepaste afstand een contactmoment op de markt met koek en koffie. Wethouder Alwin Mussche zal om negen uur aanwezig zijn. Het afgelopen jaar heeft hij al op meerdere plekken met inwoners gesproken over het thema eenzaamheid. Wethouder Alwin Mussche: “Veel mensen denken wel iemand te kennen die eenzaam is in hun omgeving. Laten we wat meer naar elkaar omzien als we eenzaamheid vermoeden”.

Logo 'Een tegen eenzaamheid'

Eén tegen eenzaamheid

In 2019 heeft wethouder Alwin Mussche zijn handtekening gezet onder de actie ‘Eén tegen eenzaamheid’. Dit is een landelijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze actie heeft als doel om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. “Het is een mooie aanvulling op lokale projecten die we als gemeente inzetten om eenzaamheid onder ouderen te verminderen”, aldus de wethouder.