Website De Groene Menukaart Staphorst online

Home > Inwoners > Actuele berichten > Website De Groene Menukaart Staphorst online

Website De Groene Menukaart Staphorst online

Tijdens de informatieavond verduurzaming monumenten is de website De Groene Menukaart Staphorst gelanceerd door Annemieke Traag, gedeputeerde Energie en Milieu van de provincie Overijssel. Op de website www.degroenemenukaart.nl is een traditionele Staphorster boerderij te zien. U kunt hier maar liefst vijftig besparingsmogelijkheden op bekijken en vergelijken.

De verduurzaming van de gebouwde omgeving in Staphorst vergt een specifieke aanpak, mede door de vele (rijks)monumenten die de gemeente rijk is. Drie allianties, De Groene Grachten, Naar Zero en Dorpsverwarming Staphorst, hebben op de informatieavond van 8 mei een toelichting gegeven op hun plannen voor verduurzaming. De Groene Grachten heeft De Groene Menukaart Staphorst ontwikkeld.

“Veel kennis over het verduurzamen van monumenten is beschikbaar in Nederland. In de Groene Menukaart is deze kennis gebundeld, toegankelijk gemaakt en toegespitst op een Staphorster boerderij”, aldus gedeputeerde Traag. Wethouder Krale voegt daaraan toe: “Mooi dat we met deze website monumenteigenaren informatie geven die nodig is om verduurzaming aan te pakken. Hopelijk worden veel eigenaren geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan."

Met een druk op de knop zet Gedeputeerde Traag de website Groene Menukaart Staphorst online.  Printscreen van de website met een voorbeeld van isolatie in een Staphorster boerderij