Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Webinars tijdens de Week van de Opvoeding

Home > Inwoners > Actuele berichten > Webinars tijdens de Week van de Opvoeding

Webinars tijdens de Week van de Opvoeding

Dit item is verlopen op 08-10-2020.

De week van 5 tot en met 11 oktober is de Week van de Opvoeding. Thema dit jaar is ‘Staan en Opvallen’. Soms gaat het ouderschap en de opvoeding met vallen en opstaan en kun je als ouder wel een steuntje van iemand gebruiken. Het is dan ook fijn om te merken dat je er niet alleen voor staat. In dat kader worden er twee webinars aangeboden: 'Belang van steun en ontmoeting bij opvoeden’ (op 5 oktober) en 'Communiceren met kinderen' (op 7 oktober).

Webinar ‘Belang van steun en ontmoeting bij opvoeden’

In een opvoed- en opgroeiomgeving waarin alle opvoeders elkaar steunen en samenwerken, streven we naar een samenleving waarbij alle kinderen en jongeren gezond, veilig en kansrijk opgroeien. Deze opvoed- en opgroeiomgeving ziet er voor iedereen anders uit, maar heeft altijd als kern dat de personen uit de omgeving van een gezin betrokken zijn bij het opvoeden en opgroeien van kinderen en jongeren. Deze personen worden ook wel mede-opvoeders genoemd.

Maar wie zijn deze medeopvoeders precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor het ouderschap en de opvoeding? Tijdens een webinar op 5 oktober van 10.00 tot 11.30 uur wordt onder andere de betekenis van de term medeopvoeders besproken. Ook wordt ingegaan op de essentiële waarde van medeopvoeders en de verschillende vormen steun die zij kunnen bieden.

Aanmelden voor deze webinar

Inspiratiewebinar ‘Communiceren met kinderen’ voor vaders en moeders

Op woensdagavond 7 oktober zijn alle ouders uit onze gemeente van harte welkom om de webinar ‘Communiceren met kinderen’ bij te wonen! Een vol leven, je smartphone die om aandacht schreeuwt en herrie in huis… Soms loopt je hoofd over en blijft er maar een half oor over voor je kind(eren), terwijl jouw aandacht en betrokkenheid juist zo belangrijk voor hen zijn. Hoe communiceer je met ‘hart en ziel’ met je kind? Wat doen andere ouders om de band met hun kind te versterken?

Het wordt een webinar boordevol slimme en nuttige tips en ideeën. Er is veel tijd om met andere ouders tips en ervaringen uit te wisselen. Bovendien kun je de leukste ideeën op de kop tikken voor dingen die je samen met je zoon of dochter kunt doen. De webinar is op woensdag 7 oktober 2020, aanvang 20.00 uur, en duurt ongeveer een uur.

Aanmelden voor deze webinar