Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen. Geen antwoord is onjuist. En de test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Wat als ... er geen water uit de kraan komt?

Home > Inwoners > Actuele berichten > Wat als ... er geen water uit de kraan komt?

Wat als ... er geen water uit de kraan komt?

Dit item is verlopen op 15-06-2022.

Schoon drinkwater, we vinden het de normaalste zaak van de wereld. Het uitvallen van drinkwatervoorzieningen kan flinke overlast geven. Bij mensen thuis, in ziekenhuizen of zorginstellingen en bij bedrijven. De overheid en drinkwaterbedrijven hebben noodplannen klaarliggen. Maar het is ook belangrijk om te weten hoe u zelf goed voorbereid bent.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom drinkwater tijdelijk niet beschikbaar is. Denk aan een leidingbreuk of werkzaamheden, waardoor de toevoer van drinkwater tijdelijk is afgesloten. Ook kan er sprake zijn van verontreiniging. De overheid wil u dan zo snel en goed mogelijk informeren. Dat gebeurt via NL-Alert, de calamiteitenzender RTV Oost en via de website van de gemeente.

Wat gebeurt er bij een storing?

Veiligheidsregio IJsselland, gemeenten en drinkwaterbedrijf Vitens werken intensief samen om bij een storing snel op te treden. Alles is erop gericht de gevolgen van langdurige uitval zoveel mogelijk te beperken. Ook bij langdurige uitval van drinkwater worden noodvoorzieningen getroffen. Zo kunnen in gemeenten tijdelijke distributiepunten voor drinkwater worden opgezet. Bij extreme situaties kan het ook zijn dat er opvanglocaties worden geregeld.

Wat te doen bij uitval van drinkwater?

Raadpleeg bij korte storingen de website van drinkwaterbedrijf Vitens. Wanneer een storing groter is of langer duurt, komen ook de hulpdiensten in actie. Ga naar de website van de veiligheidsregio om te weten welke voorbereidingen u zelf kunt treffen.