Sluit venster x

Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Wat als ... er een technologische storing is?

Home > Inwoners > Actuele berichten > Wat als ... er een technologische storing is?

Wat als ... er een technologische storing is?

RSS
Dit item is verlopen op 15-06-2022.

Technologie: we zijn er inmiddels flink afhankelijk van. We verwijzen naar websites voor meer informatie en rekenen erop dat iedereen altijd bereikbaar is. Maar wat als de techniek wegvalt? Bijvoorbeeld door een stroomstoring. En hoe veilig is het om altijd in verbinding te staan met elkaar.

Nu we steeds afhankelijker worden van digitale systemen, lopen we meer risico bij verstoringen in deze digitale systemen. Stroomuitval leidt vaak tot computerstoringen. De gevolgen zijn ingrijpend, omdat veel sectoren afhankelijk zijn van ICT. Communicatieverbindingen vallen weg, betalingsverkeer is onmogelijk en bedrijven en dienstverleners zijn onthand. Als een verstoring grote effecten heeft op de openbare orde en veiligheid, komt de veiligheidsregio in actie.

Door firewalls en wachtwoorden in te stellen, uw digitale gegevens privé te houden en alert te zijn op afwijkingen kunt u zelf al veel leed voorkomen. Beveilig alle apparaten, zoals computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen.

Wilt u meer weten over wat u moet doen? Ga dan naar www.vrijsselland.nl/cyber en bekijk de video.

Wysiwyg