Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

Home > Inwoners > Actuele berichten > Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

Nu we weten dat de maatregelen vanwege corona nog wel even duren, kunt u vragen hebben of u zorgen maken. Daarom zetten we hier nog even weer op een rijtje waar u met uw vragen terecht kunt.

Voor inwoners

Vragen aan de gemeente Staphorst

Bij al uw vragen over onze dienstverlening en wat we voor u in tijden van corona kunnen betekenen, kunt u mailen naar gemeente@staphorst.nl of bellen naar telefoonnummer (0522) 46 74 00. Op de pagina Coronavirus vindt u ook de eerder door ons gepubliceerde informatie. Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend.

Algemene vragen over het coronavirus

Op de website van het RIVM vindt u actuele informatie veelgestelde vragen over het coronavirus in Nederland

Vragen over uw gezondheid

Hebt u vragen over uw gezondheid en corona? Op de website van de GGD vindt u hier veel informatie over. U kunt ook bellen op 088-4430370. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw eigen huisarts.

Vragen over scholen en kinderopvang

Tot 11 mei zijn alle scholen, peutergroepen, BSO en kinderopvang gesloten. Hebt u hier vragen over of toch ondersteuning nodig bij de opvang? Kijk dan op onze website of bel (0522) 46 74 00.

Hebt u zorgen? Praten helpt

Praten helpt. Vooral als u zorgen hebt. Op onze website staat een overzicht met veel verschillende hulplijnen en websites waar u terecht kunt met uw verhaal en uw zorgen. Er zijn ook speciale hulplijnen voor kinderen.

Voor ondernemers

Steunmaatregelen

Op onze website vindt u een overzicht met alle landelijke en lokale steunmaatregelen voor ondernemers.

Zzp-ers

Voor zelfstandigen is er de TOZO regeling. Zelfstandigen uit Staphorst kunnen deze aanvragen bij het Rbz in Zwolle. De eerste aanvragen zijn inmiddels al uitgekeerd.

Recreatie en toerisme in de regio IJsselland

Alle maatregelen die in de regionale noodverordening zijn opgenomen voor recreatie en toerisme staan op de website van de Veiligheidsregio IJsselland. Ook is informatienummer 088 - 119 77 77 voor recreatieondernemers en recreanten op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Samenuitdecrisisregiozwolle.nl

Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun bestaat uit: voorlichting over hulpvoorzieningen, het Meldpunt onder- en overbezetting en hulp op maat van businessexperts. Deze ondersteuning komt bovenop de financiële hulp van het Rijk. Het doel is het behoud van werk- en innovatiekracht binnen bedrijven in Regio Zwolle. Op de website samenuitdecrisisregiozwolle.nl vindt u meer informatie.