Vreugdevuur houden op oudejaarsdag? Aanvragen kan tot 14 november!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vreugdevuur houden op oudejaarsdag? Aanvragen kan tot 14 november!

Vreugdevuur houden op oudejaarsdag? Aanvragen kan tot 14 november!

In de gemeente Staphorst is het een traditie om vreugdevuren te ontsteken. Vooral rond de jaarwisseling en Pasen kent deze traditie brede belangstelling. Tot op heden zijn er nog geen aanvragen binnengekomen voor de jaarwisseling. We geven inwoners tot 14 november de ruimte om dit (alsnog) te doen.

Een persoon of organisatie die een vreugdevuur wil houden moet op tijd (officieel minimaal acht weken ervoor) schriftelijk een ontheffingsaanvraag indienen. Het aanvragen van een ontheffing is gratis. Wanneer het vreugdevuur openbaar toegankelijk is, moet hiervoor een evenementenvergunning worden aangevraagd. Hieraan zijn wél kosten verbonden.

Download het aanvraagformulier (pdf, 400 kb)

Het aanvraagformulier is ook af te halen bij het Omgevingsloket (balie 6) in het gemeentehuis, op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur en ‘s middags op afspraak: telefoonnummer (0522) 46 74 00.