Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Vreugdevuur? Denk aan de ontheffing!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vreugdevuur? Denk aan de ontheffing!

Vreugdevuur? Denk aan de ontheffing!

Dit item is verlopen op 18-02-2020.

Pasen in Staphorst betekent vreugdevuren. Vorig jaar gooide de droogte roet in het eten, maar dit jaar hopen we weer van deze mooie traditie te kunnen genieten. Wel onder bepaalde voorwaarden, want we willen het ook veilig houden met elkaar. Dat begint met het aanvragen van een ontheffing. En let op, die moet 8 weken voor het vreugdevuur via een aanvraagformulier ingediend zijn bij de gemeente.

Het formulier voor de aanvraag van de ontheffing staat op www.staphorst.nl/vreugdevuren of is op te halen in het gemeentehuis. Op dat formulier en de toelichting staat precies omschreven waar de ontheffing voor geldt en waar je vanwege de veiligheid aan moet voldoen. Daar lees je waar het mag, wat je mag verbranden, hoe groot de stapel mag zijn en wanneer het zo groot wordt dat je in plaats van een ontheffing een echte vergunning voor een evenement nodig hebt.

Wil jij een vreugdevuur bouwen? Kijk dan op www.staphorst.nl/vreugdevuren voor meer informatie en zorg dat je vóór 17 februari aanstaande de aanvraag hebt ingediend.

Vreugdevuur in een weiland