Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

Op 16 maart zijn alle scholen, peutergroepen, BSO en kinderopvang gesloten. Dit is een van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

• Wanneer mag mijn kind wel naar de opvang of naar school?
    Uw kind mag wel naar de opvang of school als één van de ouders/verzorgers een cruciaal beroep heeft en u het niet op een andere manier kunt organiseren. Uitgangspunt is om het zo eenvoudig mogelijk en verantwoord te regelen, in het belang van het kind en zoveel mogelijk op de plek waar het normaal ook op dat tijdstip is, met vertrouwde gezichten. Voor 0-4 jarigen is dit op de kinderopvang of peutergroep, voor basisschool kinderen is dit op school of buiten de reguliere schooltijden op de BSO.

• Mijn kind wordt normaal door bijvoorbeeld familie opgevangen, maar dit lukt nu niet. Wat nu?
    Neem contact op met de gemeente: (0522) 46 74 00, of een kinderopvangorganisatie bij u in de buurt.

• Ik heb echt hulp of ondersteuning nodig nu de kinderen niet naar school of de opvang kunnen, hoe kan ik de gemeente bereiken?
    Dit kan op het algemene nummer (0522) 46 74 00. U wordt doorverbonden naar Team Samenleving. Buiten kantoortijden wordt u bij keuze 2 van ons keuzemenu doorverbonden met Veilig Thuis.

Actuele informatie kunt u vinden op de website van de GGD.