Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Vrachtverkeer naar industrieterreinen niet meer door centrum

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vrachtverkeer naar industrieterreinen niet meer door centrum

Vrachtverkeer naar industrieterreinen niet meer door centrum

De borden staan er! Vanaf 1 september zijn de Industrieweg en de Westerparallelweg vanaf de Gemeenteweg afgesloten voor vrachtverkeer. Dat zijn de noordelijke toegangswegen naar de bedrijventerreinen.

Wethouder Mussche bij het verkeersbord 'Gesloten voor vrachtverkeer'

Wethouder Alwin Mussche is blij dat de borden er nu staan. "We hebben een digitale enquête gehouden onder de inwoners. Deze werd door 923 inwoners ingevuld. Uit de enquête bleek wat wij al vermoedden, namelijk dat veel inwoners blij zijn als er veel minder vrachtverkeer door het centrum van het dorp rijdt. Het vrachtverkeer naar de bedrijventerreinen De Baarge en De Bullingerslag nam de laatste jaren almaar toe. Aanwonenden en fietser ondervinden daar hinder van. Het plaatsen van deze drie verkeersborden moet het centrum een stuk rustiger, gezelliger en veiliger maken."

Situatie evalueren

Vrachtverkeer wordt nu omgeleid via de zuidelijke rondweg, de route via de Rijksweg, Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan. Een half jaar tot een jaar na de invoering van de maatregelen voor vrachtverkeer wordt de situatie geëvalueerd. Er wordt dan gekeken in hoeverre het vrachtwagenverbod op genoemde straten wordt nageleefd en of er aanvullende maatregelen nodig zijn.