Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

Home > Inwoners > Actuele berichten > Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

Man die de CoronaMelder-app bekijkt op zijn mobiele telefoon

Het coronavirus is er nog. Daarom is het raadzaam om de CoronaMelder-app te gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u ook weer voorkomen dat u onbewust een ander besmet.

De CoronaMelder-app stuurt een melding als u langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie u in de buurt was en die u niet kent. Zo weet u na een melding dat u meer kans heeft om besmet te zijn en kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Want u kunt het coronavirus al doorgeven voordat u zich ziek voelt.
De CoronaMelder-app weet niet wie of waar u bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen.

App downloaden

Op www.coronamelder.nl vindt u alles wat u wilt weten over de app. U kunt de app downloaden in de App Store en Play Store. Vindt u het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.