Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Vogelgriep: vervoersverbod en ophokplicht in een deel van onze gemeente

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vogelgriep: vervoersverbod en ophokplicht in een deel van onze gemeente

Vogelgriep: vervoersverbod en ophokplicht in een deel van onze gemeente

Dit item is verlopen op 07-08-2022.

In de gemeente Dalfsen is op meerdere pluimveebedrijven vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de dieren op de locatie geruimd. In een zone van 10 km rondom de besmette locaties geldt een vervoersverbod en ophokplicht. Dit geldt ook voor een deel van de gemeente Staphorst.

Meer informatie over de situatie en de maatregelen leest u op de website van de Rijksoverheid.