Vijf weetjes over kinderopvangtoeslag

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vijf weetjes over kinderopvangtoeslag

Vijf weetjes over kinderopvangtoeslag

RSS

In een jaar kan veel veranderen. Misschien krijgt u binnenkort een nieuwe baan en verandert uw inkomen. Passen opa en oma meer op, waardoor u minder kinderopvang nodig heeft. Of brengt u een broertje of zusje naar de opvang. Check in dat geval uw aanvraaggegevens en geef wijzigingen door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want zo ontvangt u de toeslag waar u recht op heeft. Niet te veel en niet te weinig.

Belastingdienst/Toeslagen geeft uitleg aan de hand van vijf weetjes. Want wist u dat…

  1. de kinderopvangtoeslag die u maandelijks ontvangt een voorschot is?
  2. dit betekent dat de toeslag gebaseerd is op een schatting van hoe uw situatie er dat jaar uitziet? En dat de hoogte van het voorschot kan veranderen als er iets verandert?
  3. het daarom belangrijk is om veranderingen in uw situatie, zoals in het inkomen of het aantal opvanguren, meteen door te geven aan Belastingdienst/Toeslagen?
  4. u uw gegevens gemakkelijk checkt en wijzigt via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag?
  5. na afloop van het jaar definitief berekend wordt op hoeveel toeslag u daadwerkelijk recht had?

Heeft u een wisselend inkomen of een wisselend aantal opvanguren? Zet dan voor elk kwartaal een herinnering in uw agenda om uw gegevens te checken en zo nodig meteen aan te passen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.

Moeder zwaait kind uit bij de opvang. Campagnebeeld Kinderopvangtoeslag. Foto rechtenvrij tot september 2022

Wysiwyg