Verslag commissie bezwaarschriften over 2021

Home > Inwoners > Actuele berichten > Verslag commissie bezwaarschriften over 2021

Verslag commissie bezwaarschriften over 2021

Inwoners die het niet eens zijn met een besluit van de gemeente kunnen binnen 6 weken bezwaar maken. Vorig jaar is er minder bezwaar gemaakt dan in 2020. In totaal dienden 30 inwoners een bezwaar in, waarvan een derde kon worden opgelost met een mediationgesprek.

In vergelijking met 2020 werden er minder bezwaren tegen omgevingsvergunningen ingediend en iets meer in het kader van de Participatiewet. Verder viel een stijging op van het aantal ingediende bewaren tegen besluiten in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO). Dit was één van de door het kabinet genomen maatregelen in het kader van de corona.

Nieuwe samenstelling commissie bezwaarschriften

De leden van de commissie worden benoemd voor de zittingsperiode van de gemeenteraad. Dit maakt dat er onlangs nieuwe leden zijn benoemd en een drie leden zijn herbenoemd. De komende vier jaar bestaat de commissie uit de voorzitter mevrouw mr. H.E. Benjamins, en de leden mevrouw mr. F. de Groot, mevrouw mr. S.J.P.A.M Heersink- van Herpen, mevrouw mr. T. Gorbašlieva en de heer drs. E.J. ter Keurs. De commissie bezwaarschriften is onafhankelijk, dat betekent dat de leden geen andere relatie hebben met de gemeente Staphorst dan dit lidmaatschap.