Vernieuwde bruikleenovereenkomst torenuurwerk

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vernieuwde bruikleenovereenkomst torenuurwerk

Vernieuwde bruikleenovereenkomst torenuurwerk

Het torenuurwerk van Staphorst in het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee

Sinds 1989 heeft het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee het torenuurwerk van de gemeente Staphorst in bruikleen. Op 19 maart 2019 heeft het college besloten om de bruikleen officieel voort te zetten en de bruikleen-overeenkomst te vernieuwen.

Het torenuurwerk verkeert in een uitstekende staat. Het uurwerk heeft een belangrijke plaats in de collectie van het museum en het wordt door deskundigen onderhouden. Het museum wil het torenuurwerk graag in bruikleen houden.

De bruikleenovereenkomst is door beide partijen ondertekend en wordt voortgezet voor een periode van 12 maanden. Waarna deze telkens voor dezelfde periode stilzwijgend verlengd wordt.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl