Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game 2

Home > Inwoners > Actuele berichten > Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game 2

Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game 2

RSS

Na het succes van ’De brand’, het eerste scenario van #VetVeilig the game, is er nu een nieuw scenario: ‘De val’! Onder digitale leiding van niemand minder dan arts én presentator van het programma Topdoks, Elbert Smelt, leren kinderen ook nu meer over veiligheid. De interactieve games van #Vet Veilig zijn speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

“Vaak denken mensen ‘aan kinderen heb je niet veel in noodsituaties, die zitten alleen maar in de weg’, maar níets is minder waar. Hoe meer omstanders, kinderen én volwassenen, weten wat ze kunnen en moeten doen in het geval van nood, hoe minder slachtoffers natuurlijk. Als dokter en vader vind ik het super dat Veiligheidsregio IJsselland, juist bij de generatie van morgen, bouwt aan verantwoordelijk en zorgzaam burgerschap!” vertelt Elbert Smelt.

Opbouw van het spel

Het nieuwste deel begint met een ongeluk. Aan de spelers wordt gevraagd om het slachtoffer te helpen. Presentator Elbert legt de leerlingen verschillende keuzes voor. Zij moeten dan beslissen wat de veiligste optie is. Als alles goed gaat en het slachtoffer gered is, kan deel twee van de game worden gespeeld. Daar gaan de leerlingen terug in de tijd en mogen ze proberen om het ongeluk te voorkomen. Ze kunnen dit klusje klaren door een aantal missies te voltooien.

Samenwerking met partners

Na in november 2020 de lancering van #VetVeilig the game over brandveiligheid, bleek al snel dat het spel een groot succes was. De reacties op het spel zijn lovend en de game heeft zelfs een gouden International SeriousPlayAward gewonnen in de categorie voor lagere school educatie. De game wordt in heel Nederland gespeeld en dat is een mooi moment om de samenwerking op te zoeken met andere veiligheidsregio’s en partners in de vorm van een tweede scenario. Het tweede scenario focust op medische veiligheid. Om de game zo realistisch mogelijk te kunnen maken hebben we de expertise ingezet van onze partners: Ambulancedienst IJsselland, Meldkamer Ambulancedienst en het Rode Kruis.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over #VetVeilig the game of #VetVeilig in het algemeen? Ga dan naar de #VetVeilig pagina. Voor docenten die de game in de klas willen spelen is de pagina met informatie voor docenten.

#Vet Veilig the game

Wysiwyg