Veilig naar een evenement

Home > Inwoners > Actuele berichten > Veilig naar een evenement

Veilig naar een evenement

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2019.

Met de zomer in aantocht gaan veel mensen naar festivals, sportevenementen, zomerfeesten en andere activiteiten. Veiligheid is voor gemeenten en organisatoren een belangrijk aspect bij evenementen. Als je zelf een evenement, festival of feest bezoekt, kun je bijdragen aan de veiligheid.

Paniek? Blijf rustig

Het grootste risico bij evenementen is dat er paniek uitbreekt op het moment wanneer er iets gebeurt. Iedereen moet en wil dan zo snel mogelijk het gebouw of het terrein verlaten. Kijk bijvoorbeeld als je een festivalterrein opkomt altijd even waar de nooduitgangen en de EHBO-posten zijn. Je weet dan welke kant je op moet als er iets gebeurt.

Als er paniek uitbreekt in een mensenmassa, blijf dan rustig en volg de aanwijzingen van de hulpdiensten op. Ga met de mensenstroom mee. Help als het kan mensen die slecht ter been zijn en til kinderen op.

Wat zeg je?

Luisteren naar je favoriete band of dansen bij je lievelings dj is natuurlijk leuk, maar weet je ook wat je kan doen om veilig om te gaan met harde muziek? I love my ears is een campagne gericht op het voorkomen van gehoorschade bij bezoekers van festivals. Sta bijvoorbeeld niet te dichtbij speakers, draag oordoppen en gun je oren af en toe eens rust.

Veiligheidsregio IJsselland geeft meer tips over veilig een evenement bezoeken op www.vrijsselland.nl.

Wysiwyg