Vacatures stembureau

Home > Inwoners > Actuele berichten > Vacatures stembureau

Vacatures stembureau

RSS
Dit item is verlopen op 11-03-2022.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij nog op zoek naar gastheren/gastvrouwen, reserveleden en tellers. U moet 18 jaar of ouder zijn en mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Gastheer/gastvrouw

Wij zoeken gastheren of gastvrouwen om de toestroom van kiezers op het stembureau in goede banen te leiden. U heet de mensen welkom en u zorgt ervoor dat de maatregelen rondom corona goed worden opgevolgd. Zo nodig spreek je mensen aan die zich niet houden aan de genomen maatregelen. Na afloopt helpt u eventueel mee met tellen, hiervoor kunt u zich apart aanmelden.

Reserveleden

In deze onzekere tijd willen wij graag een aantal reserveleden achter de hand hebben die direct kunnen bijspringen wanneer er onverwachts een vacature op het stembureau ontstaat. Van reserveleden verwachten wij dat zij tot op de verkiezingsdag beschikbaar zijn (14, 15 of 16 maart).

Teller

Als teller helpt u met het tellen van de stembiljetten. De teller wordt om 20.45 uur op het stembureau verwacht.

Training

In aanloop naar de verkiezingen wordt een (online) training voor (reserve)stembureauleden, gastheren/gastvrouwen en tellers georganiseerd. Hierin wordt het verkiezingsproces doorgenomen. Voor benoemde leden is het volgen van de training verplicht.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via mijnstembureau-staphorst.nl. Lukt dit niet dan kunt u telefonisch contact opnemen met het verkiezingsteam: (0522) 46 75 59.

Wysiwyg