Uw bedrijf verduurzamen, in gemeente Staphorst gemakkelijk geregeld met ET+

Home > Inwoners > Actuele berichten > Uw bedrijf verduurzamen, in gemeente Staphorst gemakkelijk geregeld met ET+

Uw bedrijf verduurzamen, in gemeente Staphorst gemakkelijk geregeld met ET+

Uw bedrijf verduurzamen wordt een stuk makkelijker gemaakt in gemeente Staphorst. Consortium ET+, bestaande uit Staphorster bedrijven en Energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst, timmeren actief aan de weg om te helpen met duurzaam ondernemerschap in Staphorst. Door steun van Provincie Overijssel en gemeente Staphorst kunnen bedrijven gebruik maken van kennis en kunde van ET+ voor een energie-efficiënte en meer duurzame bedrijfsvoering.

Waarom energie besparen?

Bij energiebesparing gaat het om het voorkomen of verminderen van energieverbruik. Bijvoorbeeld om het toepassen van energiebesparende technieken, zoals het isoleren van het gebouw, het toepassen van led verlichting en energiezuinig verwarmen, koelen en ventileren. Het gaat om maatregelen die het verbruik van elektriciteit en/of aardgas verminderen en die u helpen om straks aan de label C-plicht voor kantoren die per 1 januari 2023 geldt te voldoen.

Maar naast de wettelijke verplichting om bij te dragen aan verduurzaming, zitten er voor u als ondernemer veel voordelen aan het nemen van maatregelen. Zo bespaart u kosten op de energierekening en geeft u meteen een goed voorbeeld in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat weer bijdraagt aan een positief imago. Klanten verlangen steeds vaker dat ondernemers inspelen op marktontwikkelingen en willen zaken doen met partijen die zich bewust zijn van hun omgeving.

Wat kunt u verwachten van ET+ en Wij Duurzaam Staphorst?

De bedrijven werken samen om de energietransitie te versnellen. Het samenwerkingsverband ET+ helpt bedrijven hun efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten, zichtbaar verantwoord te verduurzamen en helpt om op tijd te voldoen aan wettelijke eisen. Dat doen ze met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen inclusief de subsidiëring en monitoring. Maar u kunt ook terecht voor alleen advies of alleen de uitvoering. Alle ondernemingen in gemeente Staphorst, van klein tot groot, kunnen hiervan gebruikmaken.

Webinar on demand

Onlangs organiseerde ET+ een webinar voor ondernemers die graag meer willen weten over de energiebesparingsplicht en hoe ET+ hen gratis verder kan helpen. Het webinar is on demand terug te zien. U kunt dus kijken wanneer u maar wilt en in een uurtje tijd bent u helemaal op de hoogte van de mogelijkheden. Zeker in deze tijd waar de energieprijzen enorm snel stijgen, is energiebesparing voor u als ondernemer nog aantrekkelijker! Er is nu meer subsidie beschikbaar en ET+ begeleid van A tot Z, dus kom nu in actie!

Bekijk het webinar

Gratis hulp voor ondernemers

Bent u als ondernemer benieuwd wat u kunt bijdragen aan de energietransitie en welke stappen u moet nemen om op tijd te voldoen aan de wettelijke eisen? Maak dan een afspraak voor een laagdrempelig en gratis adviesgesprek met energieadviseur Jan van Ittersum. Hij begeleidt u bij het nemen van verdere stappen. Aan een verdiepend energieadvies en -rapport zijn wel kosten verbonden maar deze kunnen dankzij een subsidie van de provincie worden teruggevraagd. Kijk op de website www.et-plus.nl of neem direct contact op met Jan van Ittersum via 06 - 10 14 40 40 of j.van.ittersum@et-plus.nl.