Uitnodiging onderzoek gezondheid van jongeren

Home > Inwoners > Actuele berichten > Uitnodiging onderzoek gezondheid van jongeren

Uitnodiging onderzoek gezondheid van jongeren

Dit najaar voert GGD IJsselland weer de gezondheidsmonitor Jeugd uit: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren uit klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de regio hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen met het onderzoek.

Scholen spelen een cruciale rol bij de dataverzameling voor de Gezondheidsmonitor Jeugd. De GGD begeleidt de deelnemende scholen en verzorgt alle benodigde materialen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeenten in de regio, onder andere gemeente Staphorst. De vragen gaan over thema’s als roken, drinken, sporten en (cyber)pesten. Met de resultaten van het onderzoek adviseert de GGD vervolgens gemeenten over het gezondheidsbeleid en jeugdbeleid.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl