Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Uitnodiging: denk mee over verkeersdrukte en oplossingen in Rouveen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Uitnodiging: denk mee over verkeersdrukte en oplossingen in Rouveen

Uitnodiging: denk mee over verkeersdrukte en oplossingen in Rouveen

Dit item is verlopen op 24-06-2020.

Het verkeer in het dorp Rouveen wordt steeds drukker. Ook rijden er steeds meer  verschillende soorten verkeer door elkaar waardoor de wegen onoverzichtelijker en gevaarlijker worden.

Centrum

Zwaar, snel, en langzaam verkeer moeten de weg delen met kwetsbare verkeersdeelnemers. De gemeente Staphorst gaat daarom onderzoeken hoe Rouveen veiliger kan worden ingericht. We richten ons op twee gebieden: het centrum en de Schipgravenweg. Welke knelpunten ziet u? Hoe kunnen we het verkeer in Rouveen veiliger maken? Wij vragen u hierover mee te denken en verkeersknelpunten aan te geven. U kunt ook uw schetsideeën voor verbeteringen inleveren, of als straat/buurt samen mogelijke verbeterpunten aangeven.

Schipgravenweg

Op elk deel van de Schipgravenweg zien we extra verkeersdruk en conflicten tussen langzaam en snel verkeer. Over deze weg heersen al jaren verschillende meningen. Sommige inwoners vinden dat hier een rondweg moet komen, anderen vinden juist dat dit een bestemming voor langzaam- en landbouwverkeer moet krijgen. Wat is uw mening hierover? En wat betekent ingrijpen voor het verkeer op Scholenland, Geezenland en de kern van Rouveen?

Plattegrondkaarten Centrum Rouveen en Schipgravenweg

Uw mening

Hebt u suggesties, ideeën of plannen? Geef ze uiterlijk dinsdag 23 juni aan ons door! Dat kan schriftelijk naar gemeente Staphorst, Binnenweg 26, 7951 DE Staphorst, of via e-mail: gemeente@staphorst.nl. Mogelijk wilt u mondeling een vraag of plan bespreken, ook dat kan. Neem contact met ons op, dan nodigen we u uit en plannen we een afspraak met u in.

In het najaar van 2020 organiseren wij, wanneer de omstandigheden het toelaten, een inloopavond en presenteren we de mogelijke oplossingen die voortkomen uit ons onderzoek.