Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Tijdelijke lokale coronatestlocatie GGD in Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Tijdelijke lokale coronatestlocatie GGD in Staphorst

Tijdelijke lokale coronatestlocatie GGD in Staphorst

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 is in de sporthal aan de Hoogeweg 21 een tijdelijke testlocatie ingericht door GGD IJsselland. Hier kunnen inwoners uit de gemeente Staphorst zich op corona laten testen. De locatie is zeven dagen per week open, van 10.00 - 12.00 uur en van 17.00 - 19.00 uur. Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen hier tot en met 23 februari op afspraak terecht voor een coronatest.

“We zien dalende cijfers in onze gemeente, maar deze daling blijft zeer licht. Iedere dag testen er nog veel Staphorsters positief op corona en daar maak ik mij zorgen om”, zegt burgemeester Gerrit Jan Kok. Het bron- en contactonderzoek van de GGD laat zien dat besmettingen in Nederland en in de regio IJsselland met name in familiaire kring plaatsvindt en in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Testen is van groot belang om het aantal besmettingen terug te dringen. “Daarom roep ik onze inwoners op om zich bij klachten te laten testen. Ook als je maar hele lichte klachten hebt”, benadrukt Kok.

Huisgenoten

Gonnie van Kranenburg, projectmanager team Corona van GGD IJsselland: “Testen is een belangrijk middel, daarnaast is het van belang dat je de adviezen opvolgt die onze medewerkers Bron en Contactonderzoek je geven. Met name wat betreft quarantaine, waarbij we nu een aanvulling doen. Om het aantal besmettingen in Staphorst snel verder terug te dringen, vragen we aan huisgenoten van nauwe contacten om ook in quarantaine te gaan.” Vorig jaar boekte GGD IJsselland en de gemeente Deventer in Bathmen met een lokale pop-up testlocatie, waar iedereen snel terecht kon, en een paar extra maatregelen veel succes. “Dat gunnen we de inwoners van Staphorst ook.”

Tijdelijke testlocatie Staphorst

• Sporthal Hoogeweg 21 in Staphorst
  • Geopend maandag tot en met zondag van 10.00–12.00 uur en 17.00–19.00 uur
  • Afspraak maken kan alleen via (0522) 74 71 81 (tussen 8.30 en 17.00 uur). Inwoners vertellen daarbij dat ze in Staphorst wonen en graag in de tijdelijke testlocatie in Staphorst getest willen worden.
  • Je laten testen kan uiteraard ook nog altijd bij een van de andere locaties van de GGD. Een afspraak maken gaat dan via het landelijke nummer.

De gemeente en GGD beoordelen in de laatste week van februari samen of het nog nodig is om de tijdelijke testlocatie in Staphorst langer te behouden. De locatie blijft in ieder geval tot en met dinsdag 23 februari beschikbaar voor inwoners van de gemeente.