Start van aanleg glasvezel in buitengebied Kop van Overijssel

Home > Inwoners > Actuele berichten > Start van aanleg glasvezel in buitengebied Kop van Overijssel

Start van aanleg glasvezel in buitengebied Kop van Overijssel

Alle vertegenwoordigers van de deelnemende partijen helpen mee met het graven van een gat in de grond voor de aanleg van glasvezel

Op maandagochtend 28 mei 2018 gaven wethouders Bert Krale van Staphorst, Dick Visserman van Zwartewaterland en Geert Meijering van Kampen samen met Eddy Veenstra, directeur RENDO en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Kop van Overijssel. Hiermee is voor vrijwel de hele provincie Overijssel glasvezel binnen handbereik.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied

In december 2017 werd bekend dat ruim 60 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. De aannemer is achter de schermen al in volle gang met de voorbereidingen voor de aanleg. Op verschillende plekken in het gebied is al geschouwd om te bepalen waar de glasvezelkabels komen. Vandaag ging de schop in de grond en gaat de aanleg daadwerkelijk van start.

Wethouder Krale enthousiast

Wethouder Krale van Staphorst is enthousiast over de start van de aanleg: “Het is mooi om te zien dat we dit samen met onze buurtgemeenten en ambassadeurs in regionaal verband hebben gerealiseerd. Het is een groot gebied en er moet veel werk verzet worden, maar we zijn erg dichtbij. Ik hoop van harte dat we volgend jaar de inspanningen van de ambassadeurs kunnen vieren en dat al onze inwoners gebruik kunnen maken van glasvezel.”

Veel vraag naar glasvezel

Piet Grootenboer: “Er was in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. Het hoge aanmeldpercentage onderstreept dit. Dankzij de inzet van de provincie, gemeenten, initiatiefgroep BB-NoW, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners starten we vandaag met de werkzaamheden van de aanleg. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet!” Eddy Veenstra onderstreept dit: “Glasvezel en snel internet brengen de toekomst dichterbij en zijn ontzettend belangrijk voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van een gebied. Eigenlijk is snel internet zo langzamerhand een nutsvoorziening net zoals gas of elektriciteit.”

Planning

De aannemer Van Gelder is gestart met de aanleg van glasvezel Kop van Overijssel. Naar verwachting is medio 2019 het buitengebied van Kop van Overijssel voorzien van glasvezel. In totaal wordt er 900 kilometer gegraven en inmiddels hebben ca. 4.200 adressen een glasvezelabonnement afgesloten. Het glasvezelnetwerk in het buitengebied voor Kop van Overijssel biedt voor bijna 7.000 adressen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het netwerk, mits zij een abonnement hebben afgesloten.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Groepsfoto