Samenwerken aan een veilig buitengebied

Home > Inwoners > Actuele berichten > Samenwerken aan een veilig buitengebied

Samenwerken aan een veilig buitengebied

Dit item is verlopen op 15-10-2021.

Samen met de politie en andere partijen (waaronder ook de andere gemeenten in IJsselland) werkt de gemeente Staphorst aan een veilig buitengebied. Op verschillende plekken in Nederland krijgt de politie signalen over toenemende criminaliteit in het buitengebied. Leegstaande schuren zijn aantrekkelijk voor criminelen. Bijvoorbeeld voor het telen van hennep of het maken van XTC. In de gemeente Staphorst is het relatief veilig, maar om criminaliteit tegen te gaan, vragen we inwoners in het buitengebied de enquête over ‘veiligheid in het buitengebied’ in te vullen. Rond 20 september hebben zij hierover een brief ontvangen.

Uitkomsten enquête

De uitkomsten van de enquête moeten inzicht geven in de veiligheid van het buitengebied en worden gebruikt om eventuele criminaliteit tegen te gaan. De inwoners die de brief hebben ontvangen kunnen de enquête anoniem invullen tot 15 oktober. Bij de brief is de folder 'Kiek Uut!' gevoegd om inwoners bewust en weerbaar te maken tegen ondermijnende criminaliteit. Heeft u de brief niet (meer)? Dan kunt u een mail sturen m.vaneijk@staphorst.nl om alsnog de link te ontvangen.

Meld verdachte situaties

Inwoners die verdachte situaties zien kunnen dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 of bij spoed via 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit is een onafhankelijk meldpunt.

Te downloaden: