Ruimte voor een Vlinderveld op begraafplaats Rouveen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ruimte voor een Vlinderveld op begraafplaats Rouveen

Ruimte voor een Vlinderveld op begraafplaats Rouveen

Vorig jaar heeft de raad een motie ingediend om in de gemeente een Vlinderveld te realiseren. Een Vlinderveld is een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. Op deze plek kunnen kinderen worden begraven, die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

In de uitbreidingsplannen is hiervoor een plek gereserveerd. De gemeente komt graag in contact met mensen die zich betrokken voelen bij het initiatief en mee willen denken met de aanleg van het Vlinderveld.

Voor vragen kunt u terecht bij Erika van Drimmelen, projectleider uitbreiding begraafplaats Rouveen, via telefoonnummer (0522) 46 74 00 of e-mail e.vandrimmelen@staphorst.nl.