Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Resultaten fietscontroles basisscholen 2019

Home > Inwoners > Actuele berichten > Resultaten fietscontroles basisscholen 2019

Resultaten fietscontroles basisscholen 2019

Dit item is verlopen op 31-12-2019.
Magneetclip

In de periode van 26 september tot 14 oktober zijn de fietsen van de leerlingen van groep 4 (of 7), 6 en 8 van alle bassischolen in de gemeente gecontroleerd. De fietscontrole is een actie van de gemeente Staphorst in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst en de bassischolen.

De technische staat en het onderhoud van de fiets zijn gecontroleerd, waarbij de nadruk werd gelegd op ‘zien en gezien worden’. De beoordeling vond plaats aan de hand van een controlekaart: verlichting, stuur, bel, remmen, handvatten, banden, spaken, trappers, zadel en reflectoren. Wanneer de fiets was goedgekeurd ontving de leerling een reflecterende clip. Deze clip kan worden bevestigd aan de kleding, (fiets)tas of zadel.

In totaal zijn 770 fietsen gecontroleerd, waarvan 189 niet voldeden aan de gestelde eisen. Dat is 25%! De Ds. H. Doornveldschool kende slechts 1 afgekeurde fiets. Deze werd de volgende dag alsnog goedgekeurd. Voor deze school een prachtig resultaat, hulde!