Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Registratieplicht en kentekenplaat (land)bouwvoertuigen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Registratieplicht en kentekenplaat (land)bouwvoertuigen

Registratieplicht en kentekenplaat (land)bouwvoertuigen

Dit item is verlopen op 31-12-2020.

Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor:

• land- of bosbouwtrekkers;
  • land- of bosbouwaanhangwagens;
  • verwisselbare getrokken uitrustingsstukken;
  • motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS);
  • mobiele machines (nieuwe categorie).

Rijdt u harder dan 25 km/u met het voertuig? Dan bent u ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren. Daarnaast start 1 mei 2021 een APK-plicht voor land- of bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u.

Op de website van het RDW is hierover meer informatie te vinden.