Regel nu alvast uw automatische incasso

Home > Inwoners > Actuele berichten > Regel nu alvast uw automatische incasso

Regel nu alvast uw automatische incasso

Eind januari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen in de bus. Als u nog geen gebruik maakt van automatische incasso, dan kunt u dat nu vooraf al regelen.

Een groot voordeel van automatische incasso is dat u niet het hele aanslagbedrag in één keer hoeft te betalen, maar verdeeld in maandelijkse termijnen. Aanslagbedragen onder de twintig euro worden in twee termijnen afgeschreven. Is uw aanslag twintig euro of hoger, dan wordt het openstaande bedrag over de resterende maanden van het jaar geïncasseerd. Een machtiging is geldig totdat u deze intrekt. U hoeft de gemeente dus niet elk jaar opnieuw te machtigen.

U kunt zich online aanmelden voor automatische incasso (met DigiD) door het formulier ‘Automatisch betalen aanvragen, wijzigen of stoppen’ in te vullen. Als u niet de mogelijkheid heeft de automatische incasso online aan te vragen, kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij sturen u dan een machtigingsformulier toe.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met team Belastingen, telefoonnummer: (0522) 46 74 34.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl