Reactie op uitzending RTV Oost

Home > Inwoners > Actuele berichten > Reactie op uitzending RTV Oost

Reactie op uitzending RTV Oost

Dit item is verlopen op 01-05-2016.

Op 23 maart 2016 heeft RTV Oost een reportage uitgezonden over de bewoners van Gemeenteweg 236. Aan het eind van die reportage laat de presentatrice weten dat de gemeente Staphorst niet wil reageren op het item.

De gemeente Staphorst heeft twee vragen ontvangen van de journalist. Op beide vragen is antwoord gegeven. Deze antwoorden zijn niet meegenomen in de reportage. De gemeente is niet gevraagd om een reactie te geven op de inhoud van de reportage.

Aangezien we vragen ontvangen over de reportage heeft de gemeente besloten op deze wijze via onze eigen website te reageren.

Op het perceel Gemeenteweg 236 is sprake van een reguliere controle. De gemeente bezoekt het perceel, zoals ook bij andere percelen gebeurt. Er is geprobeerd een afspraak te maken, maar de bewoners willen op korte termijn niet meewerken. In dat geval kiest de gemeente, zoals in voorkomende gevallen de werkwijze is, voor een onaangekondigd bezoek. Het gaat hierbij niet om een handhavingsactie.

De controle dient los te worden gezien van een vergunningsaanvraag die de bewoners op 29 februari 2016 hebben ingediend voor het oprichten van een machineloods/berging. Deze aanvraag is op 8 maart 2016 gepubliceerd en wordt momenteel nader bekeken.

delen op sociale media