Project Vitaal & Veilig Thuis van start

Home > Inwoners > Actuele berichten > Project Vitaal & Veilig Thuis van start

Project Vitaal & Veilig Thuis van start

Logo Vitaal & Veilig Thuis Staphorst

Op 30 januari is in het gemeentehuis het officiële startschot gegeven voor het project Vitaal & Veilig Thuis Staphorst. Dit gebeurde in een volle raadszaal door het ondertekenen van een manifest waarmee betrokken netwerkpartners hun verbondenheid aan dit project symbolisch bekrachtigden.

Project

De gemeente heeft dit project opgezet met de Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en de Stichting Vitaliteit en Veiligheid Voor Senioren, omdat zij het belangrijk vinden dat senioren op een prettige en veilige manier in hun woning kunnen (blijven) wonen. SWS deed al eerder een proef hiermee, en deze proef pakte dermate goed uit dat besloten werd hier beleid van te maken.

Huisbezoek

Tijdens het project krijgen mensen van 75 en ouder, indien zij dit willen, bezoek van één van de vrijwilligers. Deze vrijwilliger neemt vervolgens met deze mensen informatie door over veilig wonen, valpreventie, brand- en inbraakpreventie en welzijns-, zorg- en bewegingsactiviteiten in de gemeente Staphorst. Besproken wordt of hulp en ondersteuning geboden kan worden.

Manifest

De vrijwilligers kregen een bloemetje aangeboden van wethouder Alwin Mussche en vervolgens ondertekenden verschillende regionale en plaatselijke zorg- en welzijnsinstanties het manifest. De gemeente heeft zich tot en met 2021 verbonden aan het project.

Groepsfoto van de vrijwilligers die de huisbezoeken gaan afleggen. Rechts± wethouder alwin Mussche.
Groepsfoto van de vrijwilligers die de huisbezoeken gaan afleggen. Zij kregen een bloemetje kregen aangeboden van wethouder Alwin Mussche.

Groepsfoto van de netwerkpartners die het manifest hebben ondertekend.