Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Profielschets nieuwe burgemeester gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Profielschets nieuwe burgemeester gemeente Staphorst

Profielschets nieuwe burgemeester gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 31-12-2020.

Op 24 november 2020 heeft de gemeenteraad de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld en overgedragen aan de commissaris van de Koning. De commissaris van de Koning stelt vervolgens de vacature voor een nieuwe burgemeester voor gemeente Staphorst open.

Profielschets downloaden (pdf, 1,7 mb)

Bijna 800 reacties online enquête

In oktober riepen we onze inwoners op om mee te denken over een nieuwe burgemeester voor gemeente Staphorst. Inwoners konden aangeven aan welke eisen, wensen en verwachtingen de nieuwe burgemeester volgens hen moet voldoen. De gemeente stelde daarom twee weken lang een online enquête open. In die periode hebben bijna 800 inwoners hun visie op de nieuwe burgemeester doorgegeven.

Naast de reacties van inwoners, heeft de vertrouwenscommissie (belast met het opstellen van het profiel) ook met externe partners gesprekken gevoerd om de profielschets nog duidelijker te krijgen. Al deze informatie is input geweest voor de vertrouwenscommissie bij het opstellen van de profielschets.

Streven naar nieuwe burgemeester in zomer 2021

Gemeente Staphorst hoopt voor de zomer van 2021 een nieuwe burgemeester te hebben als opvolger van de in januari vertrokken Theo Segers. Gerrit Jan Kok is sindsdien waarnemend burgemeester totdat de benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon is afgerond, zodat een soepele overdracht van werkzaamheden kan plaatsvinden.

Te downloaden: