Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Proces integriteitsonderzoek Bing met betrekking tot corona maatregelen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Proces integriteitsonderzoek Bing met betrekking tot corona maatregelen

Proces integriteitsonderzoek Bing met betrekking tot corona maatregelen

Dit item is verlopen op 01-05-2020.

In december 2019 heeft het presidium van de gemeente Staphorst onderzoeksbureau Bing opdracht gegeven voor een vooronderzoek en aansluitend een feitenonderzoek.

Op 23 maart 2020 heeft het presidium bericht ontvangen van onderzoeksbureau Bing dat het rapport inzake het integriteitsonderzoek is afgerond. Het presidium heeft als opdrachtgever daarop aan Bing gevraagd het rapport nog niet aan het presidium toe te zenden.

Aanleiding voor dit verzoek zijn de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Voor een zorgvuldige behandeling van het rapport is het naar het oordeel van het presidium noodzakelijk om een fysieke raadsvergadering plaats te kunnen laten vinden waarbij de raad voltallig aanwezig kan zijn. Dat is op dit moment in verband met de maatregelen ten aanzien van corona niet mogelijk.

Zodra er weer fysieke raadsvergaderingen worden gehouden, kan het rapport ontvangen en behandeld worden. Tot het zo ver is, blijft het rapport bij onderzoeksbureau Bing. Wij vinden het van belang te melden dat de inhoud van het rapport tot die tijd enkel bekend is bij onderzoeksbureau Bing.