Praktisch verkeersexamen basisschoolleerlingen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Praktisch verkeersexamen basisschoolleerlingen

Praktisch verkeersexamen basisschoolleerlingen

RSS

Wethouder Mussche gaf op maandagochtend 4 april het startsein voor het jaarlijkse fietsverkeersexamen. Aan het eind van de dag bleken alle 235 basisschoolleerlingen die meededen geslaagd te zijn.

Alleen goedgekeurde fietsen

Het praktische fietsexamen maakt onderdeel uit van het landelijke verkeersexamen. Op maandag 28 maart is er eerst een theoretisch verkeersexamen afgenomen en vandaag, maandag 4 april, werd getoetst of de leerlingen de theorie kunnen toepassen in het verkeer. Kinderen mochten meedoen als hun fiets was goedgekeurd. Daarbij werd vooral gelet op of de rem goed werkt, of de fietsbel duidelijk klinkt en of er een rode reflector achterop de fiets zit.

Verschillende handelingen onderweg

Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Staphorst organiseren samen het praktisch verkeersexamen. De kinderen hebben een route van ruim 5 kilometer afgelegd en passeerden 11 controleposten. Bij de controleposten stonden vrijwilligers die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordeelden of de leerlingen goed handelden. Als een handeling niet goed verliep, werd het onderdeel ter plekke opnieuw gedaan. Zo leren kinderen direct van hun fouten en wordt voorkomen dat ze een herexamen moeten doen.

Fotocollage fietsverkeersexamen

Wysiwyg