Praat mee over prettig wonen en werken in een veranderend klimaat

Home > Inwoners > Actuele berichten > Praat mee over prettig wonen en werken in een veranderend klimaat

Praat mee over prettig wonen en werken in een veranderend klimaat

Dit item is verlopen op 07-07-2021.

Het wordt warmer, droger en tegelijkertijd natter in de gemeente Staphorst. Om ervoor te zorgen dat onze kinderen ook in de toekomst prettig in Staphorst kunnen wonen, werken en leven, moeten we ons aanpassen aan extremere weersomstandigheden. Bijvoorbeeld door meer groen aan te brengen in onze tuinen en woonwijken, zodat het koeler wordt in en rondom onze huizen.

Last van natte voeten?

Staphorst houdt niet van natte voeten. Nog niet zo lang geleden veroorzaakte een plensbui boven Staphorst voor een deel ondergelopen straten. Bij de Industrieweg stonden kinderen tot net onder hun knieën in het water. Bij één van onze bedrijven stortte een paar jaar geleden zelfs het dak in. Dat is natuurlijk heel vervelend. Wethouder Alwin Mussche vult aan: "Bij mij thuis kwam het regenwater vorig jaar ook over de drempel van mijn garage en tegelijkertijd zien we dat het droger én warmer wordt. Sloten vallen droog en in tuinen met tegels kan de temperatuur oplopen tot wel 50 graden op zomerse dagen. Veel mensen ervaren warmte als aangenaam omdat je meer buiten kunt zijn, maar extreme hitte kan leiden tot een verstoorde nachtrust en gezondheidsrisico’s. Om de kans op overlast door hevige regen, droogte en hitte de komende jaren te verkleinen vragen we uw hulp!"

Woont u in de gemeente Staphorst en heeft u hierover ideeën?

Hoe kunnen we prettig wonen en werken in een veranderend klimaat? We gaan graag met u hierover in gesprek. Geef u op voor één van de twee gratis digitale bijeenkomsten op:

• donderdag 1 juli van 20.00 – 21.30 uur (dorpskernen);
  • dinsdag 6 juli van 20.00 – 21.30 uur (buitengebied).

De 'inloop' is vanaf 19.45 uur.

Bent u erbij?

We ontvangen graag uw aanmelding via duurzaamheid@staphorst.nl. Graag horen we alvast wat voor u belangrijk is om in de toekomst prettig te kunnen wonen en werken in de gemeente Staphorst. We adviseren u om deel te nemen aan de bijeenkomst via een laptop of vaste computer.

Luchtfoto centrum Staphorst