Praat mee over de energietransitie!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Praat mee over de energietransitie!

Praat mee over de energietransitie!

De gemeente Staphorst nodigt u uit om in september weer mee te praten over de energietransitie op 22, 29 of 30 september.

In het kader van het klimaatakkoord moeten gemeenten aan de slag met de opwek van duurzame energie. In onze gemeente zijn al een aantal plannen ontwikkeld of worden deze op korte termijn ontwikkeld. Maar er zijn ook nog veel vragen en ideeën op het gebied van de energietransitie. Hierover willen we met u in gesprek!

Meningen en ideeën ophalen

Hoeveel extra duurzame energie moeten we nog opwekken? Op welke manier willen we dit doen? En waar zou dit het beste kunnen plaatsvinden? Eerder dit jaar werd aan de inwoners in een enquête gevraagd om hun ideeën hierbij te geven. Daarnaast zijn met meerdere belangenorganisaties gesprekken gevoerd of worden deze nog ingepland.

Op 22, 29 en 30 september wil de gemeente ook met de inwoners het gesprek voeren om meningen en ideeën op te halen. Dit om met elkaar te bepalen hoe we de opgave van onze gemeente kunnen invullen. De opbrengst van deze avonden wordt gebruikt voor een opiniërende avond met de gemeenteraad.

Aanmelden

U bent van harte welkom in het gemeentehuis. Vanwege de Corona-maatregelen is het wel noodzakelijk om u vooraf aan te melden voor één van deze avonden en een tijdstip. U kunt hiervoor een mail sturen naar staphorst@burorondom.nl met daarin de gewenste datum en of u wilt starten om 18.00, 19.00 of 20.00 uur. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw aanmelding per e-mail te doen dan kunt u bellen met (0522) 46 74 00. Per tijdslot is een maximum aantal deelnemers van 25.