Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Oriëntatieloop uitgezet in de Zwarte Dennen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Oriëntatieloop uitgezet in de Zwarte Dennen

Oriëntatieloop uitgezet in de Zwarte Dennen

Bordje aan boom 'Oriëntatieloop Staphorst'

De natuur van de Zwarte Dennen leent zich bij uitstek voor een prachtige wandeling. Om de beleving van dit recreatiegebied te vergroten, is er onlangs een oriëntatieloop uitgezet. Dit gebeurde op initiatief van Carlo Koobs en Alfred Steenbergen. In samenspraak met Staatsbosbeheer en gemeente Staphorst is de oriëntatieloop gerealiseerd.

Hoe werkt een oriëntatieloop?

Een oriëntatieloop kunt u na aanmelding doen wanneer het u uitkomt. Het werkt met controlepunten op een kaart. U loopt of rent over bestaande paden van controlepunt naar controlepunt. Op een topografische kaart zijn deze punten weergegeven. De route tussen deze controlepunten bepaalt u zelf en leidt u langs mooie plekken en leuke paden. Het startbord van de oriëntatieloop is te vinden op het bord van de Mountainbikeroute van de WTC Staphorst-Rouveen aan de Vijverweg 7 (parkeerplaats bosvijver).

Gemeente Staphorst heeft in het kader van ‘Staphorst in beweging’ een financiële ondersteuning geleverd. Kijk op www.orientatieloopstaphorst.nl voor meer informatie.

Heeft u een initiatief voor een actie?

Het stimuleringsbudget is bedoeld om initiatieven van lokale organisaties te ondersteunen bij actieplannen die naadloos aansluiten op één of meerdere pijlers uit het gemeentelijke Beweeg- en sportakkoord. U kunt hiervoor als (inwoner via een) vereniging en/of lokale organisatie een aanvraag indienen die past binnen de doelstellingen van het akkoord. Meer weten? Neem contact op met buurtsportcoach Saake Malestein via www.staphorst.nl/staphorstinbeweging.