Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Opiniërende raad: geen Staphorstdagen door corona

Home > Inwoners > Actuele berichten > Opiniërende raad: geen Staphorstdagen door corona

Opiniërende raad: geen Staphorstdagen door corona

Dit item is verlopen op 01-06-2020.

Dit jaar zullen er geen Staphorstdagen plaatsvinden. Dit schrijft de Stichting Staphorst in haar brief van 17 april 2020 aan het college en de gemeenteraad. De reden daarvoor: de coronamaatregelen. Grote evenementen zijn door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk en het is nog onzeker hoelang dit gaat duren. ‘Ook al worden na 28 april de maatregelen afgezwakt, zal het niet zo zijn dat dan alles weer vrijgegeven wordt om evenementen te organiseren. Daarom heeft het bestuur gemeend de Staphorstdagen te moeten annuleren’, schrijft de stichting.

Wethouder Lucas Mulder: “Dat de Staphorstdagen dit jaar niet door kunnen gaan, is gezien de omstandigheden rond corona heel begrijpelijk. We hopen dat ze volgend jaar wel door kunnen gaan. Dat de dagen jaarlijks plaats kunnen vinden is alleen maar mogelijk door de grote inzet van ruim honderd vrijwilligers. Daarvoor hebben wij heel veel waardering. Er hoeft geen enkele twijfel over te zijn dat we dit  mooie  initiatief ook in de toekomst willen blijven ondersteunen. Ook met een gemeentelijke subsidie, zoals dat ook geldt voor andere initiatieven.”

De gemeenteraad discussieert tijdens zijn vergadering van 19 mei over de brief en de toekomst van de Staphorstdagen. Daarbij zal het ook gaan over de manier waarop de Stichting Staphorst financieel verantwoording aflegt over haar jaarlijkse subsidie. U vindt de opiniërende discussie van de gemeenteraad op de raadsagenda voor 19 mei 2020, onder agendapunt 11. De gemeenteraadsvergadering is online te volgen via www.staphorst.nl/raadsvergadering.

Kinderromelamrt tijdens de 3e Staphorstdag
Ook de kinderrommelmarkt trekt tijdens de Staphorstdagen altijd veel bekijks.