Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen. Geen antwoord is onjuist. En de test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Op weg naar een duurzaam gemeentehuis in Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Op weg naar een duurzaam gemeentehuis in Staphorst

Op weg naar een duurzaam gemeentehuis in Staphorst

Dit item is verlopen op 01-05-2022.

Voor het gemeentehuis is op dinsdag 1 maart een bouwbord geplaatst en kwamen wethouder Lucas Mulder, de adviseurs, aannemers en installateur bijeen als startsein voor de werkzaamheden aan het gemeentehuis van Staphorst. Voor de verduurzaming en de interne aanpassingen stelde de gemeenteraad in juni 2021 een krediet beschikbaar van € 2,7 miljoen. Het gemeentehuis heeft nu energielabel E en krijgt na de verduurzaming label A.

Wethouder Lucas Mulder: “Het gemeentehuis van Staphorst wordt toekomstbestendig gemaakt. Het is een prima gemeentehuis, alleen wat betreft duurzaamheid en werkcomfort moet er wel wat verbeterd worden. Dit doen we door het gebouw te verduurzamen volgens wettelijke eisen en het herinrichten van de werkomgeving. Dit gebeurt volgens het principe ‘sober en doelmatig’, dat is ook in lijn met onze begrotingspositie.”

Bouwbord met wethouder Lucas Mulder en aannemers

Werkzaamheden en planning

In de eerste fase vinden werkzaamheden plaats voor het extra isoleren van het platte dak, het vervangen van de buitenramen en het schilderen van kozijnen en boeien. Naar verwachting is deze fase in juni 2022 gereed. Waarna de luchtverwarming en koeltechnische installaties een duurzame upgrade krijgen. Aansluitend wordt er gestart met de binnenzijde. Hier gaat het om verdere isolerende werkzaamheden en de herinrichting van de werkomgeving. De verwachting is dat deze tweede fase in de tweede helft van 2022 start.

Gunningen verleend

Voor de verduurzaming zijn verschillende gunningen de deur uit gegaan. Een overzicht van de (lokale) adviseurs, aannemers en installateur zijn terug te vinden op het bouwbord.

Parkeren marktplein

Er is een bouwterrein met bouwkeet gesitueerd op de parkeerplaats aan Venneland (zijde Politiebureau). De parkeerplekken met elektrische laadpaal blijven beschikbaar. Omwonenden zijn hierover via een brief geïnformeerd. Bezoekers kunnen zoals gebruikelijk parkeren op het marktplein aan de voorzijde van het gemeentehuis.

Video over toekomstbestendig gemeentehuis

In een video krijgt u een kijkje in de keuken en vertelt onder andere wethouder Lucas Mulder meer over de aanleiding van de verduurzaming en herinrichting. Na de verbouwing volgt er opnieuw een video voor het resultaat.