Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Home > Inwoners > Actuele berichten > Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Dit item is verlopen op 11-10-2020.

Deze weken wordt aandacht gevraagd voor de campagne ‘Op de fiets naar school maakt de buurt blijer’. Deze campagne is bedoeld om de schoolomgevingen veiliger te maken. Het bijbehorende motto ‘Meedoen is makkelijk’ herinnert weggebruikers eraan dat iedereen kan bijdragen aan veilig verkeer, zodra je de deur uitstapt.

Drukte bij scholen

Het kan druk zijn bij de school, als de kinderen gebracht en opgehaald worden Overal kinderen, ouders, fietsers en automobilisten. Hoe fijn zou het zijn als het overzichtelijker, rustiger én veiliger voor de kinderen wordt. Daarom worden ouders en kinderen opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te gaan. Zo wordt de schoolomgeving veiliger en doen kinderen belangrijke verkeerservaring op.

Wat kun je doen?

Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Speciaal voor ouders en kinderen zijn deze vijf 'Vergeet me nietjes' die helpen voor meer veiligheid onderweg naar school.

• Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen.
  • Toch een keer met de auto naar school? Parkeer iets verderop en loop het laatste stukje.
  • Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen.
  • Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over verkeer met onze leuke materialen.
  • Word je kind wat ouder? Bespreek dan thuis hoe je omgaat met smartphonegebruik in het verkeer en hoe je kind om kan gaan met groepsdruk.

Fragment uit de campagne ‘Op de fiets naar school maakt de buurt blijer’ en met tekstballon Meedoen is makkelijk