Ook op de buurtbussen geen contant geld meer. Wel pinnen!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ook op de buurtbussen geen contant geld meer. Wel pinnen!

Ook op de buurtbussen geen contant geld meer. Wel pinnen!

RSS
Dit item is verlopen op 01-03-2019.
Buurtbus IJhorst

Vanaf afgelopen zomer is het al niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bus. Nu zijn ook de buurtbussen van Syntus Overijssel aan de beurt. Als alternatief op het contant betalen wordt ook in de buurtbussen het pinnen geïntroduceerd. Dat is wel zo veilig!

Veilig en efficiënt

Keolis Nederland, voorheen Syntus, wil net als op de reguliere bussen ook de veiligheid van de buurtbus-chauffeurs waarborgen. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals de pinpas en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft geen geld meer gewisseld worden. Ook betekent deze betaalmogelijkheid extra gemak voor de reiziger. Pinnen is tegenwoordig een gangbare en graag gebruikte betaalmethode.

Betaalmogelijkheden

De startdatum van de overgang naar alleen pinnen op de buurtbus verschilt per regio. De buurtbussen van Syntus Overijssel accepteren vanaf 17 februari 2019 geen contant geld meer.

Wie geen pinpas heeft kan voorafgaand aan een rit een ticket kopen bij één van de verkooppunten van Syntus Overijssel in de regio. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een OV-chipkaart aan te schaffen. Bekijk alle betaalmogelijkheden.

Wysiwyg