Online aangifte doen van geboorte

Home > Inwoners > Actuele berichten > Online aangifte doen van geboorte

Online aangifte doen van geboorte

Dit item is verlopen op 01-09-2018.
Homepage digitale aangifte geboorte

Aangifte van geboorte doen in gemeente Staphorst kan vanaf nu ook online. De kersverse ouder hoeft alleen voor een handtekening naar het gemeentehuis te komen. Online aangifte doen is gemakkelijk en gaat een stuk sneller.

De ouders kunnen vanuit huis samen de gegevens invoeren. Dit maakt gelijk de kans op eventuele spelfouten in de naam van de baby kleiner. De handtekening moet drie dagen na de geboorte op de akte geplaatst worden. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

In de toekomst maken we het bij meer producten mogelijk om het digitaal te regelen. Zo kan vanaf het vierde kwartaal 2018 een melding van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap ook digitaal geregeld worden. De mogelijkheid blijft bestaan om de volledige aangifte of melding in het gemeentehuis te doen.