Ondertekening bestuurlijk kader voor goed cultuuronderwijs

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ondertekening bestuurlijk kader voor goed cultuuronderwijs

Ondertekening bestuurlijk kader voor goed cultuuronderwijs

Wethouder Lucas Mulder ondertekende woensdag 6 maart in het provinciehuis het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel. Hiermee is de intentie uitgesproken om voor de langere termijn (2019-2026) bij te dragen aan goed en toegankelijk cultuuronderwijs in de gemeente. Alle tien de basisscholen in de gemeente conformeren zich aan de inhoud van het kader.

Het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel is een initiatief van de provincie, waarbij samen met 19 gemeenten en meer dan 200 scholen is beloofd dat het cultuuronderwijs in Overijssel de komende acht jaar nog beter wordt gemaakt. Informatie over dit initiatief is te vinden op www.cultuuronderwijsoverijssel.nl.

Lokaal convenant Staphorst

Het tekenen van het kader sluit aan bij lopende afspraken binnen de gemeente Staphorst. Het gemeentelijk beleid is erop gericht te investeren in cultuureducatie om de kwaliteit van cultuuronderwijs verder te verbeteren. Samen met scholen en lokale culturele organisaties gaat de gemeente zich inzetten voor de totstandkoming van een lokaal convenant op het gebied van cultuuronderwijs. De provincie biedt ondersteuning om te komen tot een kwalitatieve impuls.

Wethouder Lucas Mulder: "Al heel wat jaren wordt er in de gemeente, in goede samenwerking met alle basisscholen en lokale culturele organisaties, de cultuur- en erfgoededucatie vormgegeven. Jaarlijks wordt er door een werkgroep (bestaande uit leerkrachten vanuit het basisonderwijs) en de cultuur-coördinator een keuzemenu samengesteld, welke is afgestemd op de behoefte en identiteit van de basisscholen. Momenteel werken we gezamenlijk aan het bouwen van een website waarin vraag en aanbod goed op elkaar afgestemd wordt. Het is mooi dat alle tien de basisscholen zich conformeren aan dit bestuurlijk kader cultuur en onderwijs Overijssel."

Over cultuuronderwijs

Cultuuronderwijs geeft plezier, zorgt ervoor dat alle kinderen in aanraking komen met cultuur en dat zij zich hierin kunnen uiten. Het levert een essentiële bijdrage aan de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Het leert hen hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en het geeft kennis mee over kunst en erfgoed.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl