Noteren van kentekens voor een parkeerduuronderzoek

Home > Inwoners > Actuele berichten > Noteren van kentekens voor een parkeerduuronderzoek

Noteren van kentekens voor een parkeerduuronderzoek

Dit item is verlopen op 01-04-2019.

De komende periode wordt op een aantal plekken in Staphorst een parkeerduurmeting gehouden. Hierbij worden op verschillende momenten de eerste vier karakters van kentekens van geparkeerde voertuigen genoteerd. Door dit te doen kunnen we, naast de bezettingsgraad van parkeerterreinen, ook in kaart brengen hoe lang voertuigen ergens geparkeerd staan.

Waar herkent u de veldwerkers aan?

De veldwerkers zijn in dienst van verkeersadviesbureau Bonotraffics. De bus waarin zij rijden is voorzien van het logo van dit bedrijf.

Wat gebeurt er met de genoteerde kentekens?

De veldwerkers noteren de eerste vier karakters van het kenteken in een softwareprogramma. Dit softwareprogramma zit zo in elkaar dat niet het volledig kenteken genoteerd kan worden. Na verwerking wordt het complete bestand vernietigd. De privacy van de eigenaren van de geparkeerde voertuigen is dus volledig gewaarborgd.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl