Nieuwjaarsreceptie goed bezocht

Home > Inwoners > Actuele berichten > Nieuwjaarsreceptie goed bezocht

Nieuwjaarsreceptie goed bezocht

Publiek in de patio.

Op de nieuwjaarsreceptie van 2 januari mocht het college ruim 200 inwoners verwelkomen in het gemeentehuis. Een mooie opkomst, waarbij jong en oud van de gelegenheid gebruik maakte om elkaar het beste te wensen voor 2019.

Na een welkomstwoord en terugblik op 2018 hield burgemeester Segers een toespraak over ‘Positieve gezondheid’. Hij vroeg in het bijzonder aandacht voor de alcohol- en drugsproblematiek in de gemeente. Hij riep aanwezigen op om – in het belang van de Staphorster samenleving – niet weg te kijken. “Ik doe een appél op inwoners om juist te spreken, aan te spreken en de helpende hand te bieden. Laten we met elkaar jongeren én ouderen goed voorlichten, wijzen op de gevaren en perspectief bieden”, aldus burgemeester Segers.

Welkomstwoord door burgemeester Segers

Rezi Pezeshki Nia (huisarts in Rouveen), Bert Bouwman (vrijwilliger bij de brandweer en werkzaam als verpleegkundige op spoedeisende hulp) en Nick Eggen (eigenaar horecagelegenheid) werden op het podium uitgenodigd om hun ervaringen te delen rondom de alcohol- en drugsproblematiek.

Burgemeester Segers interview Rezi Pezeshki Nia, Bert Bouwman en Nick Eggen.

Komend jaar blijft de gemeente zich richten op een gezond Staphorst met bewegen en sport, recreatie, maar ook op een gezonde levensstijl met meer preventie op het gebied van alcohol en drugs.

Het college kijkt terug op een avond vol met mooie gesprekken, ontmoetingen en contacten. De muziek op deze avond werd verzorgd door de 14-jarige pianist Roderick van Arnhem.

Een appelhouder met appel voor alle bezoekers

De burgemeester doet mideels een brief een appél op alle inwoners.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl