Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Nieuwe website Energieloket

Home > Inwoners > Actuele berichten > Nieuwe website Energieloket

Nieuwe website Energieloket

Gemeente Staphorst is per 1 januari 2021 een samenwerking aangegaan met Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen over het energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij maken van de woning.

Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor gemeente Staphorst. Inwoners kunnen bij het Duurzaam Bouwloket terecht met al hun vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en subsidie- en financieringsregelingen.

Waarom deze samenwerking?

De samenwerking met het Duurzaam Bouwloket is tot stand gekomen omdat energiebesparing en duurzaamheid steeds hoger op de politieke agenda staat. Over dertig jaar willen we in plaats van aardgas vrijwel alleen gebruikmaken van hernieuwbare warmtebronnen en duurzame gassen, zoals groengas en waterstof. Gemeenten zijn verplicht om voor 2022 in kaart te brengen wanneer welke wijken van het aardgas af kunnen. Onafhankelijk van deze toekomstige plannen: woningeigenaren kunnen nú al stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. Door slimme maatregelen te nemen die passen bij hun woning en situatie, waar ze direct van profiteren en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten. Met het Duurzaam Bouwloket wil de gemeente woningbezitters zo goed mogelijk ondersteunen.

Wat kunnen inwoners verwachten?

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/staphorst is alle informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Ook vinden inwoners daar informatie over lokale (inkoop)acties, evenementen binnen de gemeente en de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. Heeft u als woningeigenaar vragen of advies nodig? Neem dan contact op met de digitale helpdesk waar onafhankelijke adviseurs op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur per mail bereikbaar zijn via info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072 – 743 39 56.