Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Nieuw coronamaatregel: maximaal 6 gasten thuis

Home > Inwoners > Actuele berichten > Nieuw coronamaatregel: maximaal 6 gasten thuis

Nieuw coronamaatregel: maximaal 6 gasten thuis

RSS

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. In de afgelopen maand is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen.

De meeste besmettingen vinden plaats bij familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes, buurtborrels en in vriendengroepen. Daarom passen feestjes, borrels of andere bijeenkomsten bij mensen thuis niet meer. Vaak blijkt dat gasten zich in het begin van het feest prima aan de regels houden, maar uiteindelijk vervaagt die grens omdat ze toch bij elkaar willen zijn.

Maximaal zes gasten thuis

Om het aantal besmettingen terug te dringen, wordt zéér dringend geadviseerd om het aantal mensen dat u in huis en tuin ontvangt te beperken tot maximaal zes. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven niet meegerekend te worden.

Altijd een vaste zitplaats

Ga voor feestjes, borrels en andere bijeenkomsten voor grote groepen liever naar een horecagelegenheid, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft. Dus geen polonaise, blijf zitten en feliciteer op anderhalve meter afstand. Zaalverhuurders en horecaondernemers wordt gevraagd daar nog scherper op te letten. Er zal extra aandacht zijn vanuit handhaving voor deze bijeenkomsten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de maatregelen? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Wysiwyg