Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Home > Inwoners > Actuele berichten > Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

Download de poster 'Nederland blijft in lockdown'.

Update 14 december 2020:

Lockdown tot 19 januari om contacten tot een minimum te beperken

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. In dit overzicht staan de maatregelen die vanaf 15 december 2020 tot en met in ieder geval 19 januari 2021 gelden.

Infographic maatregelen Nederland in lockdown tot 19 januari

Zie voor een tekstuele versie van deze infographic de website rijksoverheid.nl.

Update 3 december:

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten.

We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Update 19 november:

Onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. We adviseren nog steeds om tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Om het aantal keren dat mensen in contact met elkaar komen te beperken, blijven evenementen verboden en is een algehele sluiting van de horeca.

Op de website van de Rijksoverheid staat een beeldsamenvatting met een eenvoudige uitleg van de coronaregels.

Update 4 november:

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om tot en met 18 november, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Factsheet extra maatregelen bovenop de gedeeltelijke lockdown in verband met het coronavirus. Tekstuele versie zie link onder factsheet.

Tekstuele versie van deze factsheet

Update 14 oktober:

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is.

De verscherping van de maatregelen heeft impact op de samenleving en de economie. Maar deze stap is nu nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus onder controle houden. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Factsheet gedeeltelijke lockdown in verband met het coronavirus. Tekstuele versie zie link onder factsheet.

Tekstuele versie van deze factsheet