Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Nederland blijft in lockdown, Staphorst ook

Home > Inwoners > Actuele berichten > Nederland blijft in lockdown, Staphorst ook

Nederland blijft in lockdown, Staphorst ook

Het aantal coronabesmettingen neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown effect heeft. Om de daling door te kunnen zetten, blijven we tot en met in ieder geval 2 maart 2021 in lockdown.

Blijf zoveel mogelijk thuis, zodat u zo weinig mogelijk mensen ontmoet. We zien veel besmettingen als vrienden en familie elkaar bezoeken. Daarom deze oproep:

✔️ Blijf thuis

✔️ Werk thuis

✔️ Stel bezoek uit

Update 2 februari:

De situatie rondom corona blijft ernstig, daarom is de lockdown verlengd van 9 februari naar 2 maart. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. Zie de website van de Rijksoverheid voor een overzicht van alle maatregelen.

Extra op elkaar letten

Het verlengen van de lockdown heeft grote invloed op iedereen. Ondernemers die het al zwaar hadden, maar ook op mensen die alleen wonen of gezinnen waarin ouders hun kinderen thuisonderwijs moeten geven. Daarom is het extra belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaar en extra op elkaar letten. Ook al moet dat op afstand of digitaal.