Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Naturalisatieceremonie voor twee inwoners gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Naturalisatieceremonie voor twee inwoners gemeente Staphorst

Naturalisatieceremonie voor twee inwoners gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 15-09-2019.

Op 14 augustus is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

Tijdens de ceremonie hebben mevrouw K. Kanwal en de heer A. Daniel ten overstaan van burgemeester Segers de verklaring van verbondenheid afgelegd waarna zij officieel het Nederlanderschap hebben verkregen. Mevrouw is geboren in Pakistan en de heer Daniel in Ethiopië.

Groepfoto met van links naar rechts: mevrouw Kanwal, burgemeester Segers en de heer Daniel.

Verklaring van verbondenheid

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of door een optieprocedure. Tijdens de naturalisatieceremonie wordt stilgestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Iedereen van 16 jaar en ouder moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Hiermee belooft hij of zij om de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.