Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 27-02-2020.

Op 27 januari is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan een inwoner van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

Burgemeester Kok en mevrouw Woudman

Tijdens de ceremonie heeft mevrouw J. Woudman ten overstaan van burgemeester Kok de verklaring van verbondenheid afgelegd waarna zij officieel het Nederlanderschap heeft verkregen.

Verklaring van verbondenheid

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of door een optieprocedure. Tijdens de naturalisatieceremonie wordt stilgestaan bij de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Iedereen van 16 jaar en ouder moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Hiermee belooft hij of zij om de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.